ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στην συγκέντρωση φαρμάκων στο Κολωνάκι

Μεγάλη ανταπόκριση στην συγκέντρωση φαρμάκων στο Κολωνάκι

Είκοσι μεγάλες σακούλες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό συγκεντρώσαμε σήμερα Σάββατο στο Κολωνάκι, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ Όλοι Μαζί Μπορούμε ΚΑΙ στην Υγεία.

Τα φάρμακα που θα προσκομίσουμε στις δράσεις του ΣΚΑΪ μπορεί να είναι είτε από το προσωπικό μας φαρμακείο, τα οποία βέβαια δεν τα χρειαζόμαστε πια και δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκαν θα παραληφθούν από ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής», όπου και θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.

Το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής» λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, κάθε μέρα από τις 09.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής» κάθε μέρα από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο 210-3847374.

Το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής» δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Θα πρέπει να προσκομίζουν:

1) Ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους
2) Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει
3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.