Σύντομα

4' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

Αμαξοστοιχία με ηλεκτροκίνηση

Πραγματικότητα αποτελεί από χθες η ηλεκτροκίνηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα «Οινόη – Χαλκίδα». Η απόδοση της ηλεκτροκίνησης στην κυκλοφορία έγινε παρουσία του υπουργού Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επιβιβάστηκε στη διερχόμενη από τον σταθμό «Αυλίδα» αμαξοστοιχία και συνταξίδεψε με τους επιβάτες του Προαστιακού έως τη Χαλκίδα. Η λειτουργία του νέου ηλεκτροδοτούμενου τμήματος (21 χλμ.) προσφέρει αυξημένη αξιοπιστία τήρησης των δρομολογίων, αλλά και μείωση του κόστους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την περιορισμένη κατανάλωση πετρελαίου. Το Σεπτέμβριο αναμένεται να δοθεί η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Οινόη – Αφίδνες (31 χλμ.) και στη συνέχεια στο τμήμα Αθήνας – Αφιδνών.

ΜΕΣΩ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Σούρλας: Μέτρα για «ξέπλυμα» χρήματος

Nα διασφαλιστεί η Διαφάνεια για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος και της φοροδιαφυγής μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών, ζητεί με επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γ. Σούρλας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας των Παιγνίων Ευγένιο Γιαννακόπουλο. Μεταξύ άλλων στην επιστολή ο κ. Σούρλας αναφέρει ότι τα κυκλώματα συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους, «αφού τα κερδισμένα δελτία μπορούν ακόμη να αλλάζουν χέρια». Ο κ. Σούρλας επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο παράνομος τζόγος έχει ετήσιο τζίρο ίσο ή μεγαλύτερο από τον νόμιμο που ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ. «Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αδιαφάνειας, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος “βρώμικου“ χρήματος, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί και μάλιστα συνολικά, για όλους δηλαδή τους διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τόσο η Διαφάνεια όσο και η Νομιμότητα» επισημαίνεται στην επιστολή.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία

Περίπου 15.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά για την Προκήρυξη 2Κ/2014 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας 149 θέσεων τακτικού προσωπικού στο υπουργείο Οικονομικών, από υποψηφίους των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα υποβλήθηκαν , 6.403 αιτήσεις για την κατηγορία Π.Ε, 1.563 αιτήσεις για την κατηγορία Τ.Ε., 6.695 αιτήσεις για την κατηγορία Δ.Ε.Ανακοινώθηκε επίσης ότι εκδόθηκε η 1ΓΛ/2014 Πρόσκληση, για την πλήρωση 60 θέσεων του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/ΓΛΚ, στο υπουργείο Οικονομικών, με προσωπικό που περιλαμβάνεται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων οι πίνακες των οποίων έχουν ελεγχθεί από την ανεξάρτητη Αρχή και που δεν έχουν διοριστεί, σύμφωνα με το άρθρο 186 του Ν. 4261/2014. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 21 Ιουλίου 2014, ημέρα Δευτέρα.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Αντισυνταγματική η φορολόγηση

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, προς οριστική κρίση παραπέμφθηκε το θέμα της συνταγματικότητας ή μη της φορολόγησης του επιδόματος που λαμβάνουν οι δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν αποσπώνται στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Το Β΄ τμήμα του ΣτΕ πάντως με την 1164/2014 απόφασή του έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγησή του, δεδομένου ότι το επίδομα κρίθηκε ως αποζημίωση και όχι προσαύξηση μισθού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα δίνεται προκειμένου οι δάσκαλοι που αποσπώνται να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες διαβίωσης στο εξωτερικό.

ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Νέα σύλληψη για τον ένα τόνο ηρωίνης

Ενα ακόμα άτομο προφυλακίστηκε για τη μεγάλη υπόθεση της συνολικού βάρους 1,13 τόνων που εντοπίστηκε στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται 40χρονος επιχειρηματίας και άλλα άτομα. Πρόκειται για έναν 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση μέσα από τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον ανήλικο γιο του 40χρονου επιχειρηματία αλλά και καθώς φέρεται να είναι το άτομο που άνοιξε την πόρτα του γκαράζ της έπαυλης της Φιλοθέης ώστε να μπει το όχημα που θα φόρτωνε την ηρωίνη.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ

ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς στο Δαφνί

Εντολή για κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου νοσηλευόμενης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί, έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα η οποία έπασχε από σοβαρή ψυχική νόσο, και νοσηλευόταν στο Δαφνί από τις 13 Ιουνίου, βρέθηκε προχθές κρεμασμένη σε χώρο του νοσοκομείου.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Εβλεπαν βιασμούς ανηλίκων

Για πορνογραφία ανηλίκων κατηγορούνται έξι άτομα που πλήρωναν για να παρακολουθούν ζωντανά βιασμούς ανηλίκων στις Φιλιππίνες. Τα ίχνη τους εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο κατόπιν ενημέρωσης από την Interpol. Μεταξύ των έξι συλληφθέντων είναι και δύο αστυνομικοί, 26 και 34 ετών που υπηρετούν ο ένας σε Τμήμα Ασφαλείας και ο δεύτερος σε Τμήμα Τροχαίας της Αττικής. Και οι δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 19ΧΡΟΝΗ

Γέννησε και άφησε το μωρό σε ταράτσα

Μια 19χρονη και ο 17χρονος αδερφός της συνελήφθησαν για την υπόθεση του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε σε ταράτσα μονοκατοικίας στα Πατήσια. Σύμφωνα με την αστυνομία, η 19χρονη είχε γεννήσει πρόσφατα χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά της και είχε πείσει τον αδερφό της να καταθέσει ψευδώς ότι βρήκε το βρέφος εγκαταλελειμμένο στην ταράτσα διπλανής μονοκατοικίας. Από τις ιατρικές εξετάσεις προέκυψαν ευρήματα που συνάδουν με πρόσφατο τοκετό. Επίσης, ελήφθη βιολογικό υλικό από την ίδια, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για δικό της παιδί. Το νεογέννητο βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Η 19χρονη και ο αδερφός της κατηγορούνται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση της Αρχής με ψευδή αναγγελία.

ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Συζήτηση γιατρών και νομικών στο Ωνάσειο

Συζήτηση με θέμα «Αστική Ευθύνη Γιατρών», διοργανώνει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 7.45 μ.μ. στο Αίθριο του νοσοκομείου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συνεξετάσουν ιατροί και νομικοί τα όρια της αστικής ευθύνης των ιατρών όπως ορίζονται κάθε φορά από τον νόμο σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του Ιατρού όπως επιβάλλεται από το δίκαιο και τους κανόνες της ηθικής και της δεοντολογίας, με σκοπό την προστασία της προσωπικότητας του ασθενή και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.onasseio.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή