ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της ηρωίνης

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της ηρωίνης

Προς πάσα κατεύθυνση και υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες της ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή ξένων υπηρεσιών άλλων χωρών, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης με την ποσότητα-«μαμούθ» ηρωίνης που μεταφέρθηκε στη χώρα μας με το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, από τα διεθνή ύδατα ανοιχτά του Ομάν στον κόλπο της Ελευσίνας.

Έως τώρα για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί συνολικά 23 άτομα, ενώ ο τρίτος ανακριτής Πειραιά δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ζητήσει τις μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων εμπλεκομένων που σχετίζονται με υπευθύνους άλλων ναυτιλιακών υπηρεσιών.
Η ποσότητα ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών ήταν κρυμμένη στο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με μελετημένο και καλά σχεδιασμένο τρόπο, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του από την Ελευσίνα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη γινόταν πάντα νυχτερινές ώρες. Προκειμένου τα άτομα που μετέφεραν την ηρωίνη από το καράβι σε φορτηγό η άλλα οχήματα να μην γίνονται αντιληπτά, είχαν νοικιάσει μικρή αποθήκη στον χώρο κοντά στο πλοίο.

Το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα και φορτηγά, ενώ ο πρώτο έλεγχος στο πλοίο έγινε για λαθραίο καύσιμο.

Στο μεταξύ από το «NOOR ONE» κάποια σωστικά μέσα του πλοίου, φουσκωτά μπαλόνια, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο προκειμένου να ελεγχθούν με ειδικές ακτίνες χ-ray.

Η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο ολοκληρώθηκε και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει έλεγχος στα αμπάρια του προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλες ποσότητες ηρωίνης σε κρύπτες.