Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε ανέργους

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε ανέργους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπείρα απατεώνων, που εξαπατούσε ανέργους με πρόσχημα ότι θα τους έβρισκε εργασία στο εξωτερικό, εξάρθρωσε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Συνελήφθησαν επτά άτομα, έξι άνδρες και μία γυναίκα, ανάμεσα στους οποίους και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, μία γυναίκα 38 ετών και ένας άνδρας 45 ετών. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τα τελευταία δύο χρόνια εξαπατούσαν ανέργους υποσχόμενοι ότι μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν σταθερή εργασία στην Ε.Ε., τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Το κύκλωμα συνέστησε εταιρεία με έδρα την οδό Λιοσίων και διαφήμιζε τις υπηρεσίες της σε εφημερίδες και στο Διαδίκτυο. Τους πολίτες που έπεφταν στην παγίδα και απευθύνονταν στην «εταιρεία» για να βρουν δουλειά, τα μέλη της οργάνωσης τούς έπειθαν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την κατάρτιση φακέλων και τους ζητούσαν να καταβάλουν από 150 έως 300 ευρώ, ενώ τους παρέδιδαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με αναγραφόμενα ποσά της τάξεως των 10 με 20 ευρώ. Στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται δύο άτομα που αναλάμβαναν να τρομοκρατούν όσους πολίτες αντιλαμβάνονταν την απάτη και ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι η σπείρα αποκόμισε κέρδη που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Σε έρευνα στις εγκαταστάσεις τις υποτιθέμενης εταιρείας βρέθηκαν 2.045 φάκελοι με στοιχεία ατόμων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εργαστούν στο εξωτερικό, 17 σκληροί δίσκοι, καθώς και ένα έντυπο που τα μέλη του κυκλώματος κοινοποιούσαν στα υποψήφια θύματά τους. Αυτό ανέγραφε μεταξύ άλλων: «Οι μισθοί θα είναι από 8.000 έως 14.000 ευρώ», «θα προπληρώνονταν 10 μισθούς», «δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στη χώρα εργασίας», «δωρεάν αυτοκίνητο, οικιακή βοηθό, σπίτι, φαγητό, δωρεάν διακοπές 6 ημέρες τον μήνα». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον 3ο τακτικό ανακριτή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή