Διορίζονται επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 2008-2009

Διορίζονται επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 2008-2009

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από πέντε ή έξι χρόνια στην αναμονή, εκατοντάδες επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ το 2008 και το 2009 διορίζονται στο Δημόσιο, με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για 791 άτομα, επιτυχόντες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι τοποθετούνται κυρίως σε ασφαλιστικά Ταμεία. Για «επίλυση μιας πολυετούς εκκρεμότητας, που αφορά διοριστέους του ΑΣΕΠ, οι οποίοι διαγωνίστηκαν μέσω του αξιοκρατικού συστήματος του Ν. 2190/1994 (νόμος Πεπονή)», μιλά στην ανακοίνωσή του το ΥΔΜΗΔ. Το υπουργείο τονίζει ότι έλαβε υπόψη «τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας διοίκησης, την ενδυνάμωσή της με εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου προσωπικό, τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Η κατανομή των προσλήψεων έχει ως εξής: υπουργείο Δικαιοσύνης 14, υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κεντρική υπηρεσία 15, εποπτευόμενοι φορείς 477, υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κεντρική υπηρεσία 98, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 32 και εποπτευόμενοι φορείς 2, υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας 61, υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου 1, υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 24, υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 67.

Επιπλέον, 203 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ έχουν ήδη κατανεμηθεί στα υπουργεία ως εξής: Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κεντρική υπηρεσία 4 και εποπτευόμενοι φορείς 21, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 49, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κεντρική υπηρεσία 13 και εποπτευόμενοι φορείς 2, Εθνικής Αμυνας 39, Ναυτιλίας και Αιγαίου 16, Αγροτικής Ανάπτυξης, κεντρική υπηρεσία 43 και εποπτευόμενοι φορείς 3, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 6, ΑΣΕΠ 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή