Την Παρασκευή η δικαστική απόφαση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Την Παρασκευή η δικαστική απόφαση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την Παρασκευή αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης από το Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με την αγωγή του ελληνικού Δημοσίου, με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή διαρκείας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε πράξη σχετική με την αξιολόγηση. Το δικαστήριο κάλεσε τα δύο μέρη να καταθέσουν τους ισχυρισμούς τους και η απόφαση αναμένεται το απόγευμα της Παρασκευής.

Χθες πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων, η οποία κατευθύνθηκε από την πλατεία Κλαυθμώνος στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση και υποστηρίζουν ότι η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής έγινε λόγω της «καθολικής άρνησης» των δημοσίων υπαλλήλων να ενταχθούν στη διαδικασία αξιολόγησης. «Η συγκεκριμένη απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την αξιολόγηση παραμένει σε ισχύ», λέει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή, που καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε σύσκεψη σήμερα, στις 2 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novus» (πλατεία Καραϊσκάκη).

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι διαμορφώνεται μια συμφωνία μεταξύ ΠΟΕ ΟΤΑ και ΚΕΔΕ, υπέρ συστήματος αξιολόγησης με στόχους και κριτήρια, χωρίς τη δέσμευση συγκεκριμένων ποσοστών, όπως εισηγείται η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, οι οποίοι μίλησαν χθες σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη. «Οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της αξιολόγησης, που θα έχει στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες» τόνισε ο κ. Μπαλασόπουλος και πρότεινε στην ΚΕΔΕ να πάρει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση πρότασης για άλλο σύστημα αξιολόγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή