Δούρου: Αλλαγή του σχεδίου για απορρίμματα

Δούρου: Αλλαγή του σχεδίου για απορρίμματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρώτη προτεραιότητα» για τη νέα περιφερειακή αρχή θα είναι η «ριζική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)», τόνισε η νέα Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής της με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η κ. Δούρου μίλησε για «εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων», έχοντας «απορρίψει το σχέδιο των φαραωνικών μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων». Η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει, υπογραμμίζοντας ότι για την «ποσοτικοποίηση των στόχων και τα χρονοδιαγράμματα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, για την επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων, για την ανακύκλωση, για τη διαλογή στην πηγή σε όλη την Περιφέρεια» απαιτούνται μελέτες, προτάσεις και οργανωμένος διάλογος. «Η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα υιοθετήσει τον εύκολο δρόμο των αυθαίρετων χωροθετήσεων και των χωροθετήσεων με ταξικά κριτήρια που γινόταν μέχρι σήμερα», τόνισε η κ. Δούρου. Υπογράμμισε επίσης τον «δημόσιο χαρακτήρα του σχεδίου», του οποίου η υλοποίηση θα απαιτήσει «επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας». Η νέα περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γ. Γαβρίλη και Νήσων Π. Χατζηπέρο.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ ζήτησε από την κ. Δούρου τη διενέργεια δημοψηφίσματος όσον αφορά την αναγκαιότητα κατασκευής των εργοστασίων απορριμμάτων. Επίσης, επισήμανε ότι πρέπει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση του ΧΥΤΑ της Φυλής. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τη νέα περιφερειάρχη Αττικής να παρέμβει στην εισαγγελέα Περιβάλλοντος για τη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής από άλλες περιοχές της Ελλάδας με τη μορφή υπολειμμάτων της ανακύκλωσης. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ μίλησαν για «πιέσεις των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων όσον αφορά την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων» και επέστησαν την προσοχή της κ. Δούρου σε σχέση με αυτά.

Στο τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος παρέδωσε στην κ. Δούρου ένα κλομπ και μία ανενεργή χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά συνδικαλιστών, «όταν επιχειρούσαν να συναντήσουν τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής για να του καταθέσουν τις προτάσεις τους», σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο. Η νέα περιφερειάρχης Αττικής απάντησε ότι θα τα παραδώσει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή