ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες χωρίς χαρτιά, από την Ελλάδα στην Ιταλία, ενώ είχε προβεί και σε απαγωγή μεταναστών, απαιτώντας λύτρα. Με την εξάρθρωση του κυκλώματος εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απαγωγής και εκβίασης μεταναστών, από τις οποίες, στη μία περίπτωση, το θύμα πέθανε.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο Δήλεσι Βοιωτίας, συνελήφθησαν έξι άτομα, τρεις Έλληνες και οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση παράνομων μεταναστών, αρπαγές, ληστείες, θανατηφόρα σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κύρια δράση της συμμορίας ήταν η παράνομη διακίνηση μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία, με πλωτό σκάφος. Ωστόσο, εξαιτίας οικονομικών διαφορών, σχετικά με τις αμοιβές που λάμβαναν από αυτή τους δραστηριότητα, κάποια μέλη της οργάνωσης προέβησαν και σε δύο απαγωγές μεταναστών από το Πακιστάν, για να εξαναγκάσουν τους συγγενείς ή συνεργούς τους, να τους δώσουν χρήματα. Ο ένας μετανάστης δε έχασε τη ζωή, από τραύματα που του προκάλεσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται εάν οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.