Υποχωρεί το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα

Υποχωρεί το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Κερατέα και απείλησε σοβαρά κατοικημενη περιοχή. Συνεχίζονται απο το πρωί οι οι ρίψεις νερού από αέρος στην περιοχή της Κερατέας, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες φαίνεται να υποχωρεί.

Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται απο τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν τη νύχτα, ενώ δεν χρειάστηκε απο το πρωί μέχρι αυτή την στιγμή η επέμβαση εναέριων μέσων.

Οι ζημιές απο την πυρκαγια θα υπολογιστούν μετά την κατάσβεση της, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά μόνο σε μία στάνη και ένα παρκείμενο παράπηγμα- αποθήκη.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρα.

Εν τω μεταξύ, το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στα Λέπουρα Αλιβερίου Ευβοίας.

Το βράδυ του Σαββάτου, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, βρέθηκαν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές  στον οικισμό Λουτρό, κοντά στη Δεψέλιζα. Ο δήμαρχος Κερατέας εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σακκά και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή