Οι νέοι πρυτάνεις σε ΕΜΠ και Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι νέοι πρυτάνεις σε ΕΜΠ και Πανεπιστήμιο Αθηνών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και ο κ. Ιωάννης Γκόλιας είναι οι νέοι πρυτάνεις των δύο εμβληματικών ΑΕΙ της χώρας. Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Φορτσάκης, έως πρότινος πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος, συγκέντρωσε 810 ψήφους στον δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών την Παρασκευή, έναντι 548 του καθηγητή Παιδιατρικής Γ. Χρούσου (63 καθηγητές και μέλη ΔΕΠ ψήφισαν λευκό). Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο κ. Ιωάννης Γκόλιας, κοσμήτορας, έλαβε 268 ψήφους, έναντι 187 του Δημήτρη Τσαμάκη, επίσης κοσμήτορα.

Η άμεση προτεραιότητα για τους δύο νέους πρυτάνεις είναι η διευθέτηση της πληγής της διαθεσιμότητας. Περίπου 400 υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει από τα δύο ιδρύματα, με βαρύτατες συνέπειες για ορισμένες υπηρεσίες (υπάρχει ακόμα και γραμματεία τμήματος χωρίς υπαλλήλους).

Ταυτόχρονα, τα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με τα προεδρικά διατάγματα Παυλόπουλου (κυρίως) και Βάσως Παπανδρέου αναμένεται να προκαλέσουν νέα αναταραχή. Και όλα αυτά στο πλαίσιο της περιστολής χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, τα επίπεδα της οποίας έχουν μειωθεί δραματικά σε σύγκριση με το 2009.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή