Προσλαμβάνονται 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Προσλαμβάνονται 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις 2.000 προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν για την επόμενη χρονιά με κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού. Υπολογίζεται ότι απαιτούνται περίπου 20.000 με 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών, για τις οποίες θα αναζητηθούν πιστώσεις από το ΕΣΠΑ. Καθώς όμως η εξασφάλιση των πιστώσεων δεν είναι, προς το παρόν, βέβαιη, χθες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (μετά τη συνάντησή της με τους υφυπουργούς Παιδείας Αλέξανδρο Δεμερντζόπουλο και Κωνσταντίνο Κουκοδήμο) ανέφερε ότι «διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις δεν θα αντικατασταθούν από νέους μονίμους διορισμούς».

Αντιδράσεις υπάρχουν και για την εξαγγελία του υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου για προσλήψεις σε ακριτικά σχολεία εκπαιδευτικών που κατάγονται από την περιοχή κατά προτεραιότητα. «Δεν είμαστε αντίθετοι στον θεσμό της εντοπιότητας. Είμαστε όμως αντίθετοι σε κάθε περίπτωση που αυτός ο θεσμός καταστρατηγεί την αξιολογική σειρά στον πίνακα αναπληρωτών. Δηλαδή, όταν κάποιος δεν έχει εντοπιότητα αλλά επιθυμεί να πάει στο Αγαθονήσι, δεν είναι δίκαιο να υποσκελίζεται από κάποιον που υπολείπεται σε μόρια και προηγείται λόγω εντοπιότητας», ανέφερε η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας. Τέλος, επανέλαβε ότι από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα εφαρμοσθεί ο νόμος για τη διαγραφή των «αιωνίων» φοιτητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή