Κηδεύτηκε ο Λεωνίδας Λουλούδης

Κηδεύτηκε ο Λεωνίδας Λουλούδης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το ύστατο «αντίο» στον Λεωνίδα Λουλούδη είπαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Α’ Νεκροταφείο συγγενείς, φίλοι, μαθητές και συναγωνιστές του. Ο 67χρονος Πανεπιστημιακός δίδασκε από το 1990 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν διευθυντής του Γεωργικού Μουσείου του, ενώ είχε διατελέσει από το 2003-2010 αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Ανήσυχο πνεύμα, άφησε το στίγμα του στην οικολογική πολιτική της χώρας μέσω της τακτικής συγγραφικής του δραστηριότητας, καθώς έγραψε και επιμελήθηκε πολλά έργα, όπως «Φύση, Κοινωνία και Επιστήμη στην εποχή των Τρελών Αγελάδων. Διακινδύνευση και Αβεβαιότητα» (μαζί με την Β.Γεωργιάδου και Γ. Σταυρακάκη, 1999).

Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στις συντακτικές επιτροπές των περιοδικών «Πολίτης» και «Νέα Οικολογία», ενώ εσχάτως αρθρογραφούσε τακτικά στη μηνιαία επιθεώρηση Athens Review of Books. «Ο Λεωνίδας Λουλούδης, διαπρεπής ακαδημαϊκός δάσκαλος, διανοούμενος της Ανανεωτικής Αριστεράς και πρωτοπόρος της πολιτικής οικολογίας τίμησε την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου» αναφέρει στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά της η ΔΗΜΑΡ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή