Ο Μαζιώτης αρνείται να απολογηθεί

Ο Μαζιώτης αρνείται να απολογηθεί

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί απολογίας για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό Νίκος Μαζιώτης απάντησε στον ανακριτή με πολιτική δήλωση, αρνούμενος να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του έχουν αποδοθεί. «Τα μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” δεν απολογούνται», φέρεται να είπε ο Μαζιώτης στον ανακριτή που μετέβη στις φυλακές Κορυδαλλού για να λάβει την απολογία του, την ώρα που οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται για να φέρουν στο φως τις άγνωστες πτυχές της πολύμηνης δράσης του. Ο καταδικασμένος ως ηγετική φυσιογνωμία του «Επαναστατικού Αγώνα» σε κάθειρξη πενήντα ετών, ο οποίος βρίσκεται μετά την επεισοδιακή σύλληψή του αντιμέτωπος και με σωρεία άλλων κατηγοριών, επιχείρησε να προσδώσει κοινωνική χροιά στην πολιτική του δήλωση, αναφέροντας ότι «άλλοι θα έπρεπε να απολογούνται για την κοινωνική γενοκτονία που συντελείται στη χώρα».

Ο ανακριτής δεν υπέβαλε μετά ταύτα καμία ερώτηση στον Μαζιώτη και η απολογία-άρνηση ολοκληρώθηκε σε συντομότατο χρόνο. Αμέσως μετά, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Νίκος Μαζιώτης κρίθηκε, όπως αναμενόταν, και προσωρινά κρατούμενος, ενώ ήδη εκτίει την ποινή της πολυετούς κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για την πολύχρονη δράση του στον «Επαναστατικό Αγώνα». Την αναμενόμενη άρνησή του να απολογηθεί επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης, ενώ πρόσθεσε ότι θα επιλυθεί το θέμα με τον προαυλισμό του πελάτη του και θα αποκατασταθεί και η τηλεφωνική του επικοινωνία.

Την ίδια ώρα, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν τις έρευνες σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών για τη δράση της «ομάδας Μαζιώτη», με στόχο τη σύλληψη και των άλλων ατόμων που φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε ληστείες. Πληροφορίες της ίδιας υπηρεσίας αναφέρουν ότι μέρος των ερευνών έχει επικεντρωθεί στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες για ύπαρξη κρησφύγετου του συγκεκριμένου τρομοκράτη αλλά και άλλων συνεργών του. Πρόκειται ενδεχομένως για διαμέρισμα ή και για χώρο στάθμευσης ή αποθήκη, στα οποία μπορεί να υπάρχουν οχήματα ή οπλισμός που εικάζεται ότι διαθέτει η τρομοκρατική ομάδα. Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται να έχουν ενδείξεις ότι ο Μαζιώτης κινούνταν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα της Υψηλάντου στην Πεύκη βρέθηκαν δύο κενές θήκες όπλων, η μία από τις οποίες ταιριάζει στο όπλο που είχε ο Μαζιώτης κατά τη σύλληψή του, στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι η Ρούπα έχει το άλλο όπλο. Ακόμη, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Μαζιώτης διέθετε κινητό στο όνομα αλλοδαπού, με το οποίο πραγματοποιούσε παραγγελίες για φαγητό.

Μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι την προηγούμενη Τετάρτη, οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φαίνεται να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ακόμη συνεργοί του που παραμένουν ελεύθεροι, ανάμεσα στους οποίους ο Γεώργιος Πετρακάκος, στοιχεία του οποίου έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. και φέρεται να συμμετείχε μαζί με τον Μαζιώτη σε τουλάχιστον δύο ληστείες τραπεζών, στα Μέθανα και στην Ακράτα. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, έχει αποτελέσει τον σύνδεσμο του Μαζιώτη με το κοινό ποινικό έγκλημα, ενώ φαίνεται να είχε εμπλοκή και στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής Μυλωνά, στην οποία εγκέφαλος ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Η Αστυνομία αναζητεί και τη σύντροφο του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα. Ο Μαζιώτης, η Ρούπα και το τετράχρονο παιδί τους διέμεναν στο διαμέρισμα της Υψηλάντου και εμφανίζονταν, κατά πληροφορίες, με το όνομα «Παπασωτηρίου».

Ποινικοί οι περισσότεροι

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται ότι τα περισσότερα από τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα Μαζιώτη προέρχονται από τον χώρο των ποινικών, οι οποίοι ωστόσο απέκτησαν ιδεολογικά κίνητρα μετά τη συναναστροφή τους με τον συλληφθέντα ή άλλα άτομα που κινούνται στον χώρο του λεγόμενου αντάρτικου πόλεων. Η Αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα από τα συγκεκριμένα ασύλληπτα άτομα, ως αντίδραση και εκδίκηση για τη σύλληψη του Μαζιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή