Επανακαθορίζεται η διάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επανακαθορίζεται η διάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία, με την οποία επανακαθορίζεται η διάρθρωση των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Η εποπτεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) ανατίθεται εκ νέου στον αρχηγό του Σώματος, ενώ θεσμοθετείται η εποπτεία της νεοϊδρυθείσης Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών από τον εισαγγελικό λειτουργό. Επιπλέον, σε κάθε διοικητική περιφέρεια της χώρας συγκροτείται Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ θεσμοθετούνται εκ νέου οι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και Νοτίου Ελλάδος.

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρει ότι «κατά την πρακτική εφαρμογή του οργανωτικού μοντέλου που εισήγαγε ο νόμος 4249/2014 αναδείχθηκε η ανάγκη σύνδεσης των τριών κάθετων οργανωτικών δομών, ώστε το Σώμα να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή και να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός συντονισμός των Υπηρεσιών» σε ό,τι αφορά τη διοικητική λειτουργία και πρωτίστως την καθημερινή επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή