ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντοπίστηκε φυτεία οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, στην Πάρνηθα

kana10
kanav2-copy-copy
kanav3-copy-copy

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (460) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,50 έως 2,50 μέτρων.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πρόσφατα, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή της Πάρνηθας (Θέση Μαυρόραμα Αγίας Παρασκευής), χώρος οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (φυτεία).

Η φυτεία βρισκόταν δίπλα σε καμένη έκταση, από τις πυρκαγιές του έτους 2008, ανάμεσα σε πεύκα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει τα βάτα και είχαν φυτέψει προς καλλιέργεια (460) διάσπαρτα δενδρύλλια κάνναβης.

Η ευρύτερη περιοχή είχε τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι προχθές (4-8-2014) προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση των δενδρυλλίων, ύψους 1,50 έως 2,50 m.

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε υποδομή οργανωμένης καλλιέργειας, αποτελούμενη από κουλούρες ελαστικού υδροσωλήνα, σκαπτικά εργαλεία, πλαστικές γλάστρες, ψεκαστήρες, διακόπτες-διακλαδωτές ύδρευσης και άλλα αντικείμενα απαραίτητα για την καλλιέργεια.

Βρέθηκαν ακόμα δυο σκηνές, τις οποίες οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρους διαμονής και επιτήρησης – κατόπτευσης της ευρύτερης περιοχής.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την αναζήτηση και σύλληψη των άγνωστων δραστών.