Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία 7 χλμ. της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία 7 χλμ. της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τα πρώτα επτά χιλιόμετρα του νέου κλάδου της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών και συγκεκριμένα το τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό. «Για πρώτη φορά σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα, τα 120 χλμ. της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών θα είναι μόλις “μια ώρα δρόμος”. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών θα περιλαμβάνει 16 χλμ. σηράγγων. Πρόκειται για 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα. Η διάνοιξη των σηράγγων προχωράει γρήγορα και επί του παρόντος η κατασκευή όλων των σηράγγων είναι ολοκληρωμένη σε ποσοστό 78%. Αντίστοιχα το ποσοστό ολοκλήρωσης για τις 48 γέφυρες, τις 47 άνω διαβάσεις και τις 129 κάτω διαβάσεις αγγίζει το 52% , ενώ παράλληλα προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες κατασκευής, όπως χωματουργικά, ασφαλτοστρώσεις, αντιστηρίξεις, έργα αποστράγγισης του αυτοκινητοδρόμου.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία όλο το τμήμα του Μαλιακού Κόλπου. «Τελειώνει το άγος του Μαλιακού», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα με την Ιονία Οδό σπάει η απομόνωση της Ηπείρου και της Δυτικής Κεντρικής Ελλάδας, που χρόνια τώρα είναι αποκομμένες από την υπόλοιπη χώρα. Σπάει η απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας με τον Ε65. Οι Ελληνες μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία. Πιστεύω ότι οι αυτοκινητόδρομοι που μας ενώνουν είναι μια αρχή για να αποδείξουμε ότι οι Ελληνες πετυχαίνουμε και ξεπερνάμε την κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή