Παραπέμπεται σε νέα δίκη ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος

Παραπέμπεται σε νέα δίκη ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη 12ετή κάθειρξη που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται για μία ακόμη υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης τον παραπέμπει σε νέα δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμού που διατηρούσαν από κοινού ο Β. Παπαγεωργόπουλος με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια. Σύμφωνα με το βούλευμα, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν χρηματικά ποσά προερχόμενα από την υπεξαίρεση στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατάθεση 259.791 ευρώ

Ειδικότερα, από τον Αύγουστο του 1999 έως τον ίδιο μήνα του 2001 φέρεται να κατατέθηκαν στον παραπάνω λογαριασμό συνολικά 259.791 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αναλήφθηκε από τον Βασ. Παπαγεωργόπουλο, ενώ υπόλοιπο ποσό 49.000 ευρώ μεταφέρθηκε σε λογαριασμό που ο τέως δήμαρχος διατηρούσε από κοινού με τον πρώην αντιδήμαρχο Βασίλη Γάκη.

Με το βούλευμα απαλλάσσεται των κατηγοριών η σύζυγος του τέως δημάρχου, η οποία αντιμετώπιζε κατηγορίες για την ίδια υπόθεση. Το δικαστικό συμβούλιο διατήρησε τη χρηματική εγγύηση ύψους 120.000 ευρώ που είχε επιβάλει στον τέως δήμαρχο μετά την απολογία του στον ανακριτή για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ίδιος ο Β. Παπαγεωργόπουλος με προ ημερών ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «κρυστάλλινους» τραπεζικούς λογαριασμούς, παραπέμποντας στον προ μηνών έλεγχο που διενήργησαν δικαστικοί πραγματογνώμονες στα οικονομικά του, όπως επίσης στα οικονομικά της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», της οποίας ηγείτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή