Σε εξέλιξη το πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας στους δήμους

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας στους δήμους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία σκέψη για υποχρεωτικές μεταθέσεις υπαλλήλων των δήμων, δήλωσε μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Ο υπουργός απάντησε έτσι σε χθεσινό δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε πως έρχονται «μεταθέσεις-εξπρές στους δήμους», ως απάντηση στην «αποτυχία των εθελοντικών μετακινήσεων».

Το δημοσίευμα περιέγραφε τάχιστες μεταθέσεις υπαλλήλων από δήμο σε δήμο. Σχολιάζοντας ο κ. Ντινόπουλος από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ σημείωσε πως «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αφού το πρόγραμμα της εθελουσίας ενδοδημοτικής κινητικότητας “τρέχει”. Στην περίπτωση που θα δούμε κάτι διαφορετικό, θα πάρουμε τα ανάλογα μέτρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία αναφερόταν πως η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής από υπαλλήλους δήμων και περιφερειών στο «Πρόγραμμα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας» είναι η 29η Αυγούστου. «Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κάθε εκτίμηση είναι πρόωρη», σημείωναν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών επεσήμαιναν ότι το χρονικό όριο που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα για την ολοκλήρωση της κινητικότητας είναι η 30ή Σεπτεμβρίου και όχι τα τέλη Αυγούστου. «Αρα υπάρχει χρόνος για μέτρα εάν δεν καλυφθεί ο στόχος», συμπληρώνουν.

Ο κυβερνητικός στόχος αφορά επιπλέον 2.000 συμμετοχές στο εθελοντικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 3.000 υπαλλήλων (έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.000 άτομα). Παρά το γεγονός πως η διαδικασία είναι εθελοντική και ότι έχουν δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επανειλημμένες διαβεβαιώσεις ότι δεν συνδέεται με απολύσεις – μειώσεις και πως όσοι υπάλληλοι συμμετάσχουν δεν πρόκειται να ενταχθούν σε άλλο πρόγραμμα κινητικότητας – διαθεσιμότητας, η συμμετοχή είναι σχετικά περιορισμένη και δεν έχει καλύψει τους στόχους. Η ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ) έχει εκφράσει την αντίθεσή της και έχει καλέσει τους δημοτικούς υπαλλήλους να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία. Επιπλέον, αρκετοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις κυβερνητικές τοποθετήσεις. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης και του ελλείμματος δηλώσεων ήταν οι τρεις παρατάσεις που δόθηκαν στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής, με τελευταία την περίοδο έως 29 Αυγούστου.

Δύσκολα όμως θα μπορεί να δοθεί και άλλη παράταση, εάν δεν καλυφθούν οι στόχοι στα τέλη Αυγούστου. Στην περίπτωση αυτή, το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να λάβει μέτρα, όπως εξάλλου δεν απέκλεισε ο κ. Ντινόπουλος στη χθεσινή του παρέμβαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή