Επισκέψεις Παπακώστα σε ψυχιατρικά ιδρύματα

Επισκέψεις Παπακώστα σε ψυχιατρικά ιδρύματα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το -μάλλον ρητορικό- ερώτημα γιατί η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, που ξεκίνησε εδώ και τρεις δεκαετίες «με ικανούς ανθρώπινους και άφθονους οικονομικούς πόρους», δεν ολοκληρώθηκε ποτέ έθεσε χθες η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Η υφυπουργός ενημερώθηκε σχετικά με τη διαδικασία αποασυλοποίησης των ασθενών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ εξήγησε τους άξονες και το πλαίσιο της μεταρρύθμισης μιλώντας στον διοικητή Αργύρη Γκαμπέση, την αναπληρώτρια διοικήτρια Σταυρούλα Γιαννούτσου και άλλα στελέχη του νοσοκομείου.

Η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε ευαίσθητη τη μεταρρύθμιση, λέγοντας ότι έχει στον πυρήνα της τον άνθρωπο. Αποχωρώντας η υφυπουργός έκανε αναφορά στο βιβλίο «Μικρός Πρίγκιπας» του Εξιπερί, λέγοντας ότι στον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας «πρέπει κανείς να βλέπει με τα μάτια της καρδιάς, γιατί το ουσιώδες δεν το βλέπει με τα μάτια». Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί η υφυπουργός σε δημόσια και ιδιωτικά ψυχιατρικά ιδρύματα. Κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Παπακώστα επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ στην πόλη, που είναι μεγάλης δυναμικότητας και εξυπηρετεί περίπου 300 άτομα, χωρίς λίστα αναμονής, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Οργανισμού στη Β. Ελλάδα Κώστας Γαζγαλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή