ΚΕΕΛΠΝΟ: Ιογενής γαστρεντερίτιδα σε τουρίστες της Ρόδου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ιογενής γαστρεντερίτιδα σε τουρίστες της Ρόδου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σε επιδημία ιογενούς γαστρεντερίτιδας με μετάδοση, κυρίως, από άτομο σε άτομο πιθανολογεί σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ότι οφείλονται τα κρούσματα ασθένειας τουριστών και προσωπικού σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στη Λίνδο της Ρόδου.

Το θέμα πήρε διαστάσεις με δημοσιεύματα στον ρωσικό, γαλλικό και αγγλικό Τύπο βάσει των οποίων τα κρούσματα σε Ρώσους, Γάλλους και Βρετανούς που διέμεναν στη ροδίτικη ξενοδοχειακή μονάδα ξεπέρασαν τα 500. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι το φαινόμενο ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου και αφορούσε ήπιας συμπτωματολογίας γαστρεντερίτιδα σε ενοίκους και σε εργαζομένους του εν λόγω ξενοδοχείου. Κρούσματα αναφέρθηκαν κυρίως μέχρι τις 18 Αυγούστου σε άτομα πολλαπλών εθνικοτήτων, ενώ κανένα περιστατικό δεν χρειάστηκε νοσηλεία κατά το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το Κέντρο ισχυρίζεται ότι διερεύνησε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές υγείας το θέμα από τις 14 Αυγούστου.

Παράλληλα, σημειώνει ότι πιθανός αιτιολογικός παράγοντας των κρουσμάτων θεωρείται ο νοροϊός, ο οποίος ευθύνεται για περισσότερες από 200 εκατ. λοιμώξεις τον χρόνο στις χώρες του Δυτικού κόσμου. Το φαινόμενο, προσθέτει, βρίσκεται σε ύφεση και αυτή τη στιγμή δίνεται έμφαση στη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω κρουσμάτων. Το υπουργείο Τουρισμού ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ να διερευνήσουν τις σχετικές καταγγελίες. Στο πλαίσιο αυτό μετέβη, χθες, στο νησί ειδικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, ο οποίος παρουσία εκπροσώπων των φορέων του νησιού και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων συμμετείχε σε σύσκεψη για το εν λόγω θέμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, μιλώντας στον σταθμό του ΣΚΑΪ διέψευσε την έκταση των καταγγελιών στον ξένο Τύπο, προσθέτοντας ότι μόνο για τρία περιστατικά απαιτήθηκε νοσηλεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή