Δεν διαγράφονται όσοι ολοκλήρωσαν το 80% των σπουδών

Δεν διαγράφονται όσοι ολοκλήρωσαν το 80% των σπουδών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναγκαιότητα «εκκαθάρισης» των μητρώων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και της διασαφήνισης του αριθμού των ενεργών φοιτητών επικαλέστηκε ακόμα μία φορά ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας για το ακανθώδες θέμα των «λιμναζόντων» φοιτητών χθες στον ΣΚΑΪ. Υπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε η διαγραφή των αιώνιων φοιτητών, σύμφωνα με τον νόμο, στις 31 Αυγούστου, εφόσον αυτοί δεν έχουν συμμετάσχει σε εξεταστικές των δύο τελευταίων ακαδημαϊκών ετών. Συνεπώς, ένα 8-10% των αιωνίων των ΑΕΙ και ένα 40% στα ΤΕΙ θα έχουν δύο ακόμα εξεταστικές περιόδους περιθώριο για να αποφοιτήσουν. Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι στα ΤΕΙ Κρήτης οι «αιώνιοι» υπολογίζονται  σε  2.440  άτομα, εκ των οποίων οι 1.300 έχουν  ολοκληρώσει  το 80%  των σπουδών τους και θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, ο κ. Λοβέρδος σχολίασε ότι «η Βουλή υπήρξε εξαιρετικά γενναιόδωρη, ψηφίζοντας δικαίωμα και όχι δυνατότητα μετεγγραφής». Ετσι, το θέμα αποκτά «άλυτες διαστάσεις». Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές στα σχολεία, εξίσωση, όμως, που δεν βγαίνει, παραμένει η αναλογία διαθέσιμων εκπαιδευτικών και μαθητών. «Γίνονται προσπάθειες να πεισθούν οι δανειστές για προσλήψεις» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, «δεν θέλουμε να αφήσουμε τα δημοτικά σχολειά χωρίς δασκάλους». Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), από την πλευρά της, ζητεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, καθώς οι αποσπάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τα οργανικά και λειτουργικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι χιλιάδες.

Το κενό των 3.000 εκπαιδευτικών θα καλυφθεί, σύμφωνα με το υπουργείο, με μείωση των αποσπάσεων και παράλληλες αναθέσεις. «Δεν θα γίνει αύξηση του ωραρίου τους» διευκρίνισε ο υφυπουργός, «στόχος μας είναι έως τις 5 Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές να είναι στις θέσεις τους». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρόβλημα με τα κενά θα λυθεί μόνον εάν διεξαχθεί νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ώστε να ξεπεράσουμε το ένα προς δέκα που υπάρχει στο υπουργείο Παιδείας. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει να γίνει διαγωνισμός από το 2008».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή