Περισυλλογή τουλάχιστον 84 μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο

Περισυλλογή τουλάχιστον 84 μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογδόντα τέσσερις και πλέον μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Νωρίς το πρωί, βόρεια της Σάμου, 39 άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, την οποία έσκισαν στη θέα σκάφους λιμενικού, περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο Καρλόβασι.

Άλλοι 35 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν έσκισαν τη φουσκωτή λέμβο, στην οποία επέβαιναν. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Λέρου.

Εξάλλου, άλλοι δέκα παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου, από προσωπικό της οικείας λιμενικής Αρχής. Οι μετανάστες συνελήφθησαν, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, έκανε λόγο για ραγδαία αύξηση του φαινομένου από τα ανατολικά σύνορα της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία, στη Λωρίδα της Γάζας και στο βόρειο Ιράκ.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για αύξηση του προσφυγικού ρεύματος από ανθρώπους που έχουν αναγκαστικά εγκαταλείψει τις εστίες τους, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και όχι για παράνομους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα για δουλειά. Ανέφερε ενδεικτικά ότι ενώ τον Αύγουστο, πέρυσι, η χώρα είχε δεχθεί περίπου περισσότερους από 1.200 – 1.300 μετανάστες, φέτος, ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 4.000.

Πρόσθεσε, δε, ότι στην Τουρκία αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι από τη συνεχιζόμενη κρίση αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να επιστρέψουν στις εστίες τους και αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή