«Xείρα συνεργασίας» από Καμίνη

«Xείρα συνεργασίας» από Καμίνη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έτεινε προς την αντιπολίτευση του δήμου «χείρα συνεργασίας», επαναλαμβάνοντας ότι θα προσέφερε αντιδημαρχία στον κ. Σακελλαρίδη έπειτα από συνεννόηση. Aνακοίνωσε επίσης ότι δύο φορές τον μήνα θα έχει ραντεβού με τους πολίτες ή ομάδες πολιτών στο πλαίσιο προκαθορισμένων συναντήσεων. Ως μια από τις χειρότερες στιγμές της πολιτικής, «που τείνει να προσλάβει χαρακτήρα γηπεδικής αντιπαράθεσης, ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής», ανέφερε όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου». Προσέθεσε μάλιστα ότι πρόκειται για έναν μικρόκοσμο, με τις δικές του φαντασιώσεις, αντιπαραθέσεις, πολώσεις, ο οποίος δεν αφορά την κοινωνία. Οχι μόνο δεν την αφορά, αλλά ως γεγονός γίνεται και πάρα πολύ απεχθές, με αποτέλεσμα να απορρίπτεται συνολικά η πολιτική ζωή της χώρας από τους πολίτες.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (MEGA), o κ. Καμίνης χαρακτήρισε τους δήμους παράγοντα σταθερότητας μέσα στα επόμενα χρόνια. «Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ως πρώτος δήμος της χώρας, έχει την υποχρέωση να κάνει μία κίνηση συνεργασίας στις βασικές δημοκρατικές πολιτικές παρατάξεις. Δυστυχώς, ο “Καλλικράτης” δεν μας επιτρέπει κάποιες θέσεις αντιδημάρχων να τις εμπιστευθούμε στην αντιπολίτευση. Βεβαίως και θα προσέφερα αντιδημαρχία στον κ. Σακελλαρίδη έπειτα από συνεννόηση. Μπαίνοντας στην πολιτική, διαπίστωσα κάτι το οποίο δεν το είχα υποψιαστεί στον βαθμό που ισχύει, ότι τα πρόσωπα παίζουν τεράστιο ρόλο πέρα από τις πολιτικές. Από τη στιγμή που απέναντί μας, ως επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος τουλάχιστον δείχνει να έχει μια κοινή λογική, να προσπαθεί σε έναν ανθρώπινο επίπεδο να συνεννοηθεί, για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το τονίζω, δεν πάμε να εξαλείψουμε πολιτικές διαφορές, πάμε να συνθέσουμε, να συνεργαστούμε, γιατί αυτό απαιτεί η πραγματικότητα και πιστεύω και κατά βάθος και οι πολίτες. Από την τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγεται το “κουβάρι” της συνεννόησης στη χώρα, γιατί οι καιροί το απαιτούν αυτό».

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τον προβληματισμό του σε σχέση με την αύξηση του κύματος προσφύγων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων στην Αν. Μεσόγειο. «Το τελευταίο διάστημα είχαμε 400% αύξηση εισόδου στη χώρα ανθρώπων που γυρεύουν διεθνή προστασία ως πρόσφυγες. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους φιλοξενήσουμε, να τους προστατεύουμε. Αλλά όχι με άναρχο τρόπο για να μη μετατρέψουμε πάλι την Αθήνα σε χοάνη υποδοχής ανθρώπων που δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή