Στο νοσοκομείο έξι ναυαγοί που εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Κρήτης

Στο νοσοκομείο έξι ναυαγοί που εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Κρήτης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι παράτυποι μετανάστες , τέσσερις άνδρες μία γυναίκα και ένα παιδί. που περισυνελέγησαν στη διάρκεια της νύχτας από δύο εμπορικά πλοία 160 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων στα χωρικά ύδατα της Μάλτας, μεταφέρθηκαν από ελικόπτερο "Σούπερ Πούμα" του λιμενικού στη Σούδα.

Οι 6 ναυαγοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο surer puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης από όπου με δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων, καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαράλαμπο Δουλγεράκη από τους 6 ναυαγούς το σοβαρότερο πρόβλημα υγείας παρουσιάζει ένα μικρό κορίτσι, που ήταν μεταξύ των ναυαγών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μαζί με τους 6 παράτυπους μετανάστες περισυνελέγησαν από τα δύο εμπορικά πλοία, που πρόκειται για ''CPO JAPAN'' σημαίας Μ. Βρετανίας και ''CMA CGM VERDI'' σημαίας Λιβερίας, άλλα δύο άτομα που υπέκυψαν και οι σοροί τους μεταφέρονται στη Μάλτα.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Σούδας, απ' όπου άμεσα διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες απο την ακτοφυλακή της Μάλτας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή