Πρόγραμμα SOS για μαθητές και γονείς

Πρόγραμμα SOS για μαθητές και γονείς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τουλάχιστον» δέκα εκπαιδευτικοί θα τεθούν εκτός του χώρου της Παιδείας καθώς έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε τις πρώτες δύο απολύσεις εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε σχετικές υποθέσεις. «Μην επιτρέπετε στα παιδιά να ανοίγουν λογαριασμό σε Facebook και Ιnstagram πριν από την ηλικία των 14 ετών» είπε προς τους γονείς ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. Τα παιδιά με μία απλή εφαρμογή μπορούν να επικοινωνούν με την Αστυνομία εάν νιώσουν απειλή στο Διαδίκτυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη του υπ. Παιδείας μεταξύ των δέκα είναι ένας διδάσκων στο Παν. Πάτρας, μία καθηγήτρια που υπηρετεί στην Κρήτη και ένας καθηγητής στο Κιλκίς. «Οσο είμαστε εμείς, δεν υπάρχει περίπτωση εκπαιδευτικός με τέτοια δραστηριότητα να συγχωρεθεί εξαντλώντας την ποινή του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του», τόνισε ο κ. Λοβέρδος χθες παρουσιάζοντας -με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον κ. Σφακιανάκη- το πρόγραμμα «Cyberkid» για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο. «Τα παιδιά μας τα πλησιάζουν αρπακτικά» δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος τόνισε προς τους μαθητές ότι «δεν θα πρέπει στα social media να γράφουν προσωπικά δεδομένα, να ανεβάζουν άσεμνες φωτογραφίες ή βίντεο, να κλείνουν ραντεβού με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν γιατί μπορεί να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή τους».

Χθες, σε τηλεδιάσκεψη με 600 σχολεία, παρουσιάστηκε η εφαρμογή του «Cyberkid», η οποία είναι διαθέσιμη για υπολογιστές, smartphones, tablets, android και IOS. Το «Cyberkid» είναι διαδικτυακός τόπος, στον οποίο οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για τους κινδύνους του Διαδικτύου, αλλά και να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια. Η εφαρμογή επιτρέπει στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα σε περίπτωση που νιώσουν κίνδυνο στο Διαδίκτυο με αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω email. Η ενημέρωση θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή