Τέλος… αρχές του 2015 στο σίριαλ «μετεγγραφές»

Τέλος… αρχές του 2015 στο σίριαλ «μετεγγραφές»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αρχή του 2015 θα κλείσει οριστικά η διαδικασία των μετεγγραφών για τους φετινούς δικαιούχους. Αυτό ανέφερε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδ. Λοβέρδος, καταδεικνύοντας και το μέγεθος του προβλήματος, καθώς πολλοί δικαιούχοι θα παραμείνουν «μετέωροι» έως ότου ολοκληρωθεί η μετεγγραφή τους.

Ειδικότερα, οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών για τις κατηγορίες των δικαιούχων αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα. Καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία των εγγραφών, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής θα είναι πενθήμερη και θα ξεκινήσει στις 6/10. Οπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος χθες (Mega) «τις αιτήσεις θα τις παραλάβει το υπουργείο Παιδείας. Εχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα υποδοχής των αιτήσεων για να ξέρουμε ακριβώς πόσοι έχουν υποβάλει αίτηση σε κάθε τμήμα». Κατόπιν θα δοθεί χρόνος στα τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ για την απάντηση των αιτημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος εμμένει στην απόφαση να μη δικαιούνται μετεγγραφή όσοι εισήχθησαν φέτος διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς εξετάσεις, αλλά με τους βαθμούς τους από τις περυσινές εξετάσεις. «Δεν θα ανατρέψουμε τον νόμο, απλώς αυτές τις δυο γωνιές του που ήταν αδιευκρίνιστες και παράλογες στην ερμηνεία τους θα τις ερμηνεύσω. Η ερμηνεία του νόμου βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της κανονιστικής αρμοδιότητας που έχει το υπουργείο» είπε ο κ. Λοβέρδος, καθώς υπάρχει πρόθεση γονέων εισακτέων για το 10% να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή