Συνελήφθη αστυνομικός για εκβίαση και δωροληψία

Συνελήφθη αστυνομικός για εκβίαση και δωροληψία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αστυνομικού 34 ετών και ενός ιδιώτη για δωροληψία και εκβίαση.

Ο αστυνομικός απαιτούσε εκβιαστικά χρηματικά ποσά για να παρέχει προστασία σε στούντιο μασάζ που επρόκειτο να ανοίξει σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη, ο αστυνομικός ζητούσε αρχικά 2.500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια το ποσό αυξήθηκε στα 10.000 ευρώ. Υστερα από διαπραγμάτευση συμφώνησαν στο πόσο των 5.000 ευρώ.

Μετά έρευνα της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προσημειώθηκαν χρήματα και τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης παρέδιδε το φάκελο με τα 5.000 ευρώ επενέβησαν άνδρες και συνέλαβαν τον αστυνομικό.

Μετά από έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ένα κινητό τηλέφωνο και μια κάρτα SIM από τον αξιωματικό, ενώ από τον ιδιοκτήτη το προσημειωμένο ποσό των (5.000) ευρώ, ένα  κινητό τηλέφωνο, μια κάρτα SIM και μια κάρτα μνήμης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός στο πλαίσιο των εκβιαστικών του απαιτήσεων, είχε λάβει ήδη από τον καταγγέλλοντα το ποσό των 1.000 ευρώ. Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή