ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ αίτηση του δήμου Μεγαρέων κατά της μετεγκατάστασης Ρομά

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ αίτηση του δήμου Μεγαρέων κατά της μετεγκατάστασης Ρομά

 Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση που είχε υποβάλλει ο δήμος Μεγαρέων ζητώντας την αναστολή της απόφασης για μετεγκατάσταση Ρομά στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρα.

Ο δήμος τάσσεται κατά της μετεγκατάστασης των Ρομά στην παραπάνω θέση, υποστηρίζοντας ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, ότι δεν εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής διαβίωσης στην περιοχή και ότι θα προκληθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και κίνδυνοι για την ασφάλεια του πληθυσμού.

Ωστόσο, το ΣτΕ με την απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προέβαλε ο δήμος για να στηρίξει το αίτημά του.

Εν τω μεταξύ, στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να συζητηθούν στο ΣτΕ αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν υποβάλλει για το θέμα αυτό ο δήμος Μεγαρέων καθώς και ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας. Με τις προσφυγές τους οι δύο δήμοι ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων που ανάβουν το «πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στη θέση «Κανδήλι».

Αντίστοιχες προσφυγές έχουν υποβάλλει στο ΣτΕ και οι δήμοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι οποίοι στρέφονται κατά άλλου σχεδιασμού για μετεγκατάσταση Ρομά εντός των ορίων τους.