Peoplecert: Αύξηση 30% στον ελληνικό τουρισμό από την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Peoplecert: Αύξηση 30% στον ελληνικό τουρισμό από την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αυξήσει εντυπωσιακά τις αφίξεις και τα έσοδα του, πάνω και από το 30%, εκτιμά ο φορέας πιστοποίησης peoplecert, αρκεί, όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη, τα ελληνικά ξενοδοχεία να επενδύσουν στην προσβασιμότητα σε άτομα, με κινητικά προβλήματα και άλλες δυσχέρειες, όπως και ηλικιωμένοι.

Προς την κατεύθυνση αυτή η peoplecert ανακοίνωσε σήμερα το ACCESSIBILITY PASS (www.accessibilitypass.org) μια πρωτοβουλία, που προέκυψε μέσω της συνεργασίας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Έχει αναπτυχθεί από τον φορέα πιστοποίησης Peoplecert, με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και όπως τονίστηκε είναι παγκόσμια καινοτομία.

Είναι ένα διεθνές σήμα πιστοποίησης ξενοδοχειακών υποδομών και υπηρεσιών για προσβασιμότητα όλων των κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων (ξεχωριστά σήματα για πολίτες με κινητικές, οπτικές, ακουστικές ή νοητικές αναπηρίες, αλλά και για ηλικιωμένους).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή