Δημιουργία σταθμών θηλασμού προωθεί το υπουργείο Υγείας

Δημιουργία σταθμών θηλασμού προωθεί το υπουργείο Υγείας

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη δημιουργία Σταθμών Θηλασμού σε δημόσιες υπηρεσίες, μονάδες υγείας, αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και μέσων σταθερής τροχιάς και εμπορικά κέντρα, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις προβλέπει μεταξύ άλλων νομοθετική διάταξη που προωθεί το υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια να «αλλάξει τη κουλτούρα στη χώρα μας απέναντι στον μητρικό θηλασμό».

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, μόλις το 0,9% των μητέρων θηλάζουν στον έκτο μήνα μετά τη γέννηση του παιδίου. Στην ίδια διάταξη προβλέπεται και η δημιουργία σταθμών θηλασμού στην Εργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου οι εργαζόμενες θηλάζουσες μητέρες θα μπορούν να αντλούν με έκθλιψη και να αποθηκεύσουν το μητρικό γάλα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους. Τέλος, προβλέπεται και η δημιουργία τράπεζας Γάλακτος στα δημόσια νοσοκομεία, και τις ιδιωτικές κλινικές που διαθέτουν μονάδα νεογνών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή