Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ηρωίνης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Τουρκία στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν την Τετάρτη (5/11) σε Αθήνα και Βόλο τρία μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι δυο είναι ηλικίας 45 και 48 ετών είναι ελληνικής καταγωγής και ένας υπήκοος Αλβανίας, 50 ετών. Αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.  

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Τουρκία και διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τα δρομολόγια μεταφοράς και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους.

Στο πλαίσιο των ερευνών σε οικίες, χώρους και οχήματα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα ηρωίνης  βάρους 13 κιλών και 830 γραμμαρίων.

• το χρηματικό ποσό των 36.100 ευρώ, 500 δολαρίων, 1.390 λιρών Τουρκίας και 10.200 λεκ Αλβανίας.

• δυο χρυσές λίρες Τουρκίας.

• δεκαπέντε  συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή