Παρουσιάζεται το σχέδιο κατά της διαφθοράς στην Υγεία

Παρουσιάζεται το σχέδιο κατά της διαφθοράς στην Υγεία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου, αλλαγές στις ποινές και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών προβλέπει το σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας που θα παρουσιάσει –εκτός απροόπτου– μεθαύριο ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Οπως έχει προαναγγείλει ο κ. Βορίδης, το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων και αυστηροποίηση των ποινών για διοικητικού τύπου αδικήματα. Επιπλέον προβλέπει καλύτερη συνεργασία του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας με την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διασύνδεσή τους με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και τη δημιουργία ιστότοπου, στον οποίο οι πολίτες θα καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς στην Υγεία προκειμένου αυτά να ελεγχθούν. Στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς το υπουργείο σχεδιάζει αλλαγές στη διαχείριση των χειρουργείων. Στο πλαίσιο αυτό, οι γιατροί θα «δεσμεύουν» μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος τακτικά χειρουργεία για τους ασθενείς και θα τηρείται η σειρά προτεραιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή