Εισβολή επίδοξων καταληψιών στη Νομική

Εισβολή επίδοξων καταληψιών στη Νομική

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πανεπιστήμιο έωλο στις ορέξεις μικρών μειοψηφιών; Και όμως η θλιβερή κατάσταση συνεχίζεται, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων. Τον πανικό έσπειρε χθες το απόγευμα μικρή ομάδα αριστεριστών στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οι φοιτητές εισήλθαν στον χώρο της Σχολής και επιτέθηκαν στους φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι, με στόχο να τους βγάλουν έξω για να προχωρήσουν σε κατάληψή της. Επικράτησε μεγάλη ένταση, η οποία, πάντως, δεν είχε συνέχεια, αφού οι αριστεριστές απωθήθηκαν και δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους.

Η απόπειρα κατάληψης συνδέεται και με τη στάση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητή της Σχολής Θεόδωρου Φορτσάκη να υπάρξει φύλαξη των χώρων του ιδρύματος. Χαρακτηριστικά, χθες η πρυτανεία επανέλαβε ότι «δεν βοηθά το ΑΕΙ οποιαδήποτε διακοπή προσφοράς των υπηρεσιών του, έστω και μιας μέρας, με την επίκληση οποιωνδήποτε, δικαιολογημένων ή όχι, διεκδικήσεων. Είναι δε πράξη όχι μίμησης άλλοτε ηρωικών προτύπων, αλλά έσχατης ανευθυνότητας να εμποδίζεται η δράση του με τις περιβόητες πια “καταλήψεις”. Είναι επομένως υποχρέωση των πανεπιστημιακών αρχών, που έχουν νόμιμα εκλεγεί για να βελτιώσουν την κατάσταση των ιδρυμάτων τους, να θέσουν ένα τέρμα σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών απευθύνει έκκληση προς την πλειοψηφία των φοιτητών, την πολιτεία και την ελληνική κοινωνία να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή