Με νέα δεδομένα η δίκη Λαυρεντιάδη

Με νέα δεδομένα η δίκη Λαυρεντιάδη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το φως νέων δεδομένων ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη -ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο-, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα από εκρηκτικό μηχανισμό τον Ιούνιο του 2012.

Ο παθών, που κατά το στάδιο της ανάκρισης είχε εμφανιστεί δηλώνοντας ότι η εμπλοκή Λαυρεντιάδη στην υπόθεσή του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης απέσυρε την παράσταση πολιτικής αγωγής, δηλαδή το αίτημά του για παροχή αποζημίωσης, και με τον τρόπο του κατέδειξε ότι δεν επιθυμεί την ποινική τιμωρία του άλλοτε ισχυρού επιχειρηματία. Ο Ανδρεαδάκης άλλωστε είχε προσέλθει και στην ανάκριση ανακαλώντας τα όσα επιβαρυντικά κατά Λαυρεντιάδη είχε αρχικά αναφέρει, εμπλέκοντάς τον στην υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού του. «Ο Λαυρεντιάδης είναι αθώος», είπε ο παθών στην ανακρίτρια και απέδωσε σε «σύγχυση» τις κατηγορίες σε βάρος του, λόγω του αιφνιδιασμού του, όταν αποδέχθηκε γλάστρα με άνθη στην οποία ήταν τοποθετημένη η βόμβα που έσκασε στα χέρια του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Λ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, εκτός από τον Λ. Λαυρεντιάδη, είναι άλλα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και μια 27χρονη γυναίκα.

Η δίκη διακόπηκε για τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται να τεθούν επί τάπητος νομικά και ουσιαστικά ζητήματα. Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης χθες, η πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε αποχή καθώς γνώριζε έναν εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή