ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

sygkentroseis-sto-plaisio-tis-24oris-apergias-gsee-amp-8211-adedy-2056204

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στο νέο προϋπολογισμό και τις πολιτικές λιτότητας.

Στις 10 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται, στην Καμάρα, συγκέντρωση αντιεξουσιαστών, πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φοιτητικών παρατάξεων. Την ίδια ώρα, εμποροϋπάλληλοι θα συγκεντρωθούν στη συμβολή της οδού Τσιμισκή με τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

Στις 10.30, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση από τη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, άλλες οργανώσεις και συνδικάτα, ενώ την ίδια ώρα εμποροβιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες και γιατροί.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τον Οργανισμό, τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν "ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ" θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:10 – 06:25, όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α.

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι, σήμερα, ημέρα της απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, καθώς και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου.