Διεθνής διάκριση για έργα των ΚτΥπ σε σχολεία

Διεθνής διάκριση για έργα των ΚτΥπ σε σχολεία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βρετανικό οικονομικό περιοδικό «World Finance» που βραβεύει κάθε χρόνο ξεχωριστά έργα υποδομών σε όλους τους κατασκευαστικούς τομείς παγκοσμίως, ανέδειξε ως καλύτερη οικονομική συμφωνία για το 2014 στο  τομέα των υποδομών εκπαίδευσης για την κατηγορία «Project finance – The Best Deals of the Year» τα δύο έργα ΣΔΙΤ που περιλαμβάνουν τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση συνολικά 22 σχολικών μονάδων στην Αττική. Με προϋπολογισμό σε Καθαρά Παρούσα Αξία 135,15 εκ. ευρώ και κόστος επένδυσης 110 εκ. ευρώ, τα συγκεκριμένα έργα θα καλύψουν τις ανάγκες 6.000 μαθητών. Οι ανάδοχοι των έργων είναι αντίστοιχα η Αττικά Σχολεία ΑΕΕΣ και η JPA Κατασκευή και Διαχείριση Σχολείων Αττικής ΑΕΕΣ.

 

Πρόκειται για τα πρώτα έργα ΣΔΙΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτούνται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas – Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές). Η χρηματοδότηση των έργων καλύπτεται από ίδια και δανειακά κεφάλαια των αναδόχων, όπου οι τραπεζικοί χρηματοδότες είναι η ΕΤΕπ, η Εθνική Τράπεζα ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης για το Jessica και η Alpha Bank.

Αναφερόμενος στη διάκριση αυτή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ηρακλής Δρούλιας δήλωσε : «Πρόκειται για μια ουσιαστική επιβράβευση του έργου της εταιρείας ΚΤΥΠ ΑΕ, η οποία έχοντας κληρονομήσει την πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού του πρώην ΟΣΚ ΑΕ, συμμετέχει δυναμικά στην υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ ως εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης για την κατασκευή σχολικών κτιρίων. Σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία, όπως η σημερινή, μέσω των έργων ΣΔΙΤ είναι πλέον δυνατή η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και αγαθών, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή