Προφυλακιστέοι οι διακινητές των μεταναστών του «Baris»

Προφυλακιστέοι οι διακινητές των μεταναστών του «Baris»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι έξι από τους επτά συλληφθέντες του πλοίου «Baris», κατηγορούμενοι ως διακινητές μεταναστών. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Μεταξύ των προφυλακισθέντων συγκαταλέγεται και ο πλοίαρχος του, ενώ για τον έναν που αφέθηκε ελεύθερος αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαδικασίες της διοικητικής απέλασης. Στους συλληφθέντες έχει ασκηθεί δίωξη που αφορά την έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και παράνομη μεταφορά μεταναστών με σκοπό το κέρδος.

Τα παιδιά που φιλοξενούnταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, μετά τη διάσωση τους υποβλήθηκαν χθες σε εξετάσεις στο νοσοκομείο της πόλης και πήραν πιστοποιητικό υγείας προκειμένου να γίνει η μεταφορά τους. Τα 26 ασυνόδευτα παιδιά μετά την άφιξη τους στον Πειραιά θα μεταφερθούν στο Κέντρο Κράτησης Ανήλικων Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή