Αρνείται τα πάντα ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Αρνείται τα πάντα ο Ντίνος Μιχαηλίδης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόλυτα αρνητικός ήταν στη χθεσινή απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο άλλοτε υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντίνος Μιχαηλίδης, που δικάζεται ως αποδέκτης χρηματικών ποσών από τον Ακη Τσοχατζόπουλο για εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία έτρεξαν επί των ημερών του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο πρώην υπουργός, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε στενές σχέσεις με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, παρά μόνον υπηρεσιακές, ότι οι επαφές του με τον εξάδελφο του υπουργού Νικόλαο Ζήγρα (αυτός έδωσε αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Μιχαηλίδη) ήταν για να τον διευκολύνει σε διάφορα προσωπικά του θέματα (την πρόσληψη της κόρης του στην Τράπεζα Κύπρου Θεσσαλονίκης και πληροφορίες για ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών), ενώ προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. «Οσα λέει για μένα ο κ. Ζήγρας είναι απολύτως ψευδή. Του έκανα μήνυση και αγωγή αμέσως. Ποτέ δεν είχα πάρει και δεν έδωσα επιταγές στον Ζήγρα από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Ποτέ δεν είχα ανάμειξη, 12 χρόνια ως υπουργός, σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων» σημείωσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε πως ο καταδικασμένος για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά, Νίκος Ζήγρας, ψεύδεται, ενδεχομένως, για να καλύψει είτε τον Ζαγιάντ είτε τον εκλιπόντα Βλάση Καμπούρογλου.

Ωστόσο, στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις ούτε για όσα εις βάρος του έχουν αποκαλυφθεί, ούτε για τον Νικόλαο Ζήγρα που είχε προσωπική γνώση και επαφές με τον Κύπριο υπουργό για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η δίκη του Ντίνου Μιχαηλίδη συνεχίζεται με τις απολογίες και των λοιπών εμπλεκομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή