Θ. Πάγκαλος: Ολοι στην σιωπηλή διαμαρτυρία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Θ. Πάγκαλος: Ολοι στην σιωπηλή διαμαρτυρία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σιωπηλή διαμαρτυρία έξω απο το Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, καλεί τους Αθηναίους – και όλους τους Ελληνες – ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω Twitter, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου λήγει η έκθεση στο «Ερμιτάζ» της Πετρούπολης "και το γλυπτό του θεού Ιλισσού επιστρέφει στη φυλακή του". Γι' αυτό, το απόγευμα της 18ης Ιανουαρίου καλούνται όλοι και όλες, με ένα κερί στο χέρι, στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου "για μία τεράστια, σιωπηλή διαμαρτυρία". 

"Καλούμε τους χρήστες του διαδικτύου να στρατευτούν" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση απο το γραφείο του κ. Πάγκαλου. "Την ίδια ημέρα ανάλογη συγκέντρωση θα επιδιώξουμε να γίνει στο Λονδίνο μπροστά στο Βρετανικό Μουσείο. Τέλος καλούμε το Ρωσικό λαό και ιδιαίτερα τους κάτοικους της Πετρούπολης να καταδικάσουν τη συναλλαγή του μεγάλου και ένδοξου «Ερμιτάζ» με τους δεσμοφύλακες των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα. Η ίδια συγκέντρωση μπορεί να γίνει και μπροστά στο «Ερμιτάζ» την ίδια ημέρα και ώρα".

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή