Ν. Μαζιώτης: «Η λύση είναι ο ένοπλος αγώνας, όχι οι εκλογές»

Ν. Μαζιώτης: «Η λύση είναι ο ένοπλος αγώνας, όχι οι εκλογές»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μακροσκελές κείμενό του με τίτλο «τη λύση δεν την δίνουν οι εκλογές αλλά ο ένοπλος λαός» που αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο καταδικασθείς για τρομοκρατικές ενέργειες ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης αναφέρεται στις εκλογές και σημειώνει πως «το δίλημμα των καιρών δεν είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλδημοκρατία, αλλά καπιταλισμός ή επανάσταση».

«Τα προγράμματα διάσωσης τελειώνουν, όταν οι λαοί έχουν ξεζουμιστεί και έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης, όταν τα πάντα έχουν ξεπουληθεί στα κοράκια της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ, όταν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού που θεωρείται γάγγραινα για το σύστημα έχει εκκαθαριστεί. Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα», τονίζει στο κείμενό του από τις φυλακές Διαβατών. «Ασχέτως όμως αν γίνουν εκλογές, με αφορμή την απουσία συναίνεσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή όχι, είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα εξαντλήσει την τετραετία γιατί όσο περνά ο καιρός η φθορά της θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και αυτό το γνωρίζουν».

Παράλληλα και μετά από μια εκτενή αναφορά στην πολιτική σκηνή της χώρας, όπως έχει διαμορφωθεί από τον Οκτώβριο του 2009, ο Ν. Μαζιώτης εξαπολύει σκληρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «αντιφατικό και αδιέξοδο χαρακτήρα των σοσιαλδημοκρατικών προτάσεων» της Κουμουνδούρου, οι οποίες στερούνται ρεαλιστικής βάσης. «Είναι σίγουρο ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής, θα είναι μια βραχύβια και ασταθής κυβέρνηση, η οποία παρά τη φιλοδοξία της να «εξανθρωπίσει» το σύστημα και να το σταθεροποιήσει, θα συμβάλλει άθελα της στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση, πράγμα που ένα επαναστατικό κίνημα οφείλει και πρέπει να εκμεταλλευτεί. Το δίλημμα των καιρών δεν είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλδημοκρατία αλλά καπιταλισμός ή επανάσταση», καταλήγει ο Ν. Μαζιώτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή