Συνεχείς παραιτήσεις γενικών γραμματέων

Συνεχείς παραιτήσεις γενικών γραμματέων

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ παραιτήσεων γενικών γραμματέων υπουργείων και προέδρων δημοσίων οργανισμών, λόγω εκλογών, σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες. Μόνο χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους πέντε γενικοί γραμματείς υπουργείων και συγκεκριμένα οι γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Αγγελος Τσιγκρής, Εμπορίου και Προστασίας των Καταναλωτών του υπουργείου Ανάπτυξης Στέφανος Κομνηνός, Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος, Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Κοκκόρης και Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Εύη Μπέκου. Επιπλέον, χθες παραιτήθηκε και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Τον «χορό» των παραιτήσεων άνοιξαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης, του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Μιχάλης Κατρίνης και του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η διορία για την υποβολή παραίτησης από τη θέση τους για όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων και προέδρους Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα για μία κοινοβουλευτική έδρα, καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 3ε του Συντάγματος, υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας σε αυτούς που δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ μήνες πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με ανακοίνωσή του σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου, ενημέρωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για να πολιτευθεί στον νομό Λέσβου με τη Ν.Δ. Αυτή τη φορά η παραίτηση έγινε δεκτή. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Νοεμβρίου ο κ. Παπαγιαννίδης είχε υποβάλει ξανά παραίτηση «για λόγους ευθιξίας», η οποία τότε δεν είχε γίνει δεκτή.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον νομό Ηλείας δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, που υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Κατρίνης διετέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μακρά κοινοβουλευτική θητεία προέρχεται και ο Δημήτρης Λιτζέρης, που αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΕΟΦ προκειμένου να «κατέβει» ξανά με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιώς.

Ο πρώην –πλέον– γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Αγγελος Τσιγκρής υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Από τη θέση του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, στην οποία βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια, από την εποχή που υπουργός Ανάπτυξης ήταν η Λούκα Κατσέλη, παραιτήθηκε χθες και ο κ. Στέφανος Κομνηνός. Ο κ. Κομνηνός σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης, πρώην –πλέον– γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ ο έως και χθες υποδιοικητής του ΙΚΑ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου παραιτήθηκε προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στη Φωκίδα. Στη θέση της παραμένει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, παρότι συζήτησε με το ΠΑΣΟΚ ενδεχόμενη υποψηφιότητά της, ενώ σήμερα θα αποφασίσει τελικά ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης εάν θα είναι υποψήφιος στη Λευκάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή