Πιέσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ για εκλογικό επίδομα

Πιέσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ για εκλογικό επίδομα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτημα αποτελεί η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς -όπως τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ- δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα το εκλογικό επίδομα από τις διπλές εκλογές του Μαΐου (δύο γύροι αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογές). Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε συνάντηση χθες το πρωί με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο (ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, με τον οποίο είχε κανονιστεί η συνάντηση, απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων). Οπως είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Θέμις Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το εκλογικό επίδομα ύψους 150 ευρώ ανά υπάλληλο δεν έχει καταβληθεί ακόμα γιατί οι δήμοι δεν διαθέτουν φορολογική ενημερότητα.

«Εάν δεν λύσουν το θέμα με τροπολογία που θα λέει ότι δεν χρειάζεται φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα από τους δήμους για να καταβληθεί το επίδομα, δεν θα συμμετάσχουμε σε ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος. «Καταθέτουν καθημερινά δεκάδες τροπολογίες, ας καταθέσουν και μια τροπολογία για τους δημοτικούς υπαλλήλους. Οι δήμοι δεν μπορούν να αποκτήσουν ενημερότητα διότι χρωστούν εκατομμύρια λόγω του ΕΝΦΙΑ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, όπως δήλωσαν, εκτός από το θέμα του εκλογικού επιδόματος, έθεσε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στους δήμους, πρόβλημα που θα οξυνθεί εξαιτίας του μαζικού κύματος εξόδου, λόγω της αλλαγής των όρων συνταξιοδότησης με τη νέα χρονιά. «Οι δήμοι θα αντιμετωπίσουν οξύτατο πρόβλημα. Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν» τόνισε ο κ. Μπαλασόπουλος. Επίσης, εκφράστηκαν οι θέσεις της ομοσπονδίας όσον αφορά τα ζητήματα της αξιολόγησης δομών και οργανισμών, καθώς και των απολύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή