Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απόψε τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο και μέχρι αργά το βράδυ και στα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά, καθώς από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά αυτών των ηπειρώτικων περιοχών και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο περίπου στα 700 μετρά. Από το απόγευμα της Κυριακής σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στις ανατολικές νησιώτικες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη, που το πρωί πρώτα στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιόνια και τσουχτερό κρύο στη Μακεδονία

Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες -το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης σήμερα τα ξημερώματα- συνθέτουν το απόλυτα «εορταστικό» σκηνικό του καιρού που επικρατεί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Στο νομό Φλωρίνης αλλά και στις πόλεις της Εδεσσας, της Καστοριάς και της Κοζάνης έχουν ήδη πέσει τα πρώτα χιόνια.

Οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη σχεδόν την κεντρική και δυτική Μακεδονία έπεσαν από τα ξημερώματα κάτω από το μηδέν (-5 στη Φλώρινα, -4 στα Γρεβενά, -3 στην Καστοριά και την Κοζάνη, – 2 στο Κιλκίς και -1 στη Θεσσαλονίκη.

Η ισχυρή χιονόπτωση τη νύχτα αλλά και ο παγετός που επικρατεί δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Φλώρινας –Καστοριάς, μέσω Βίγλας από το 16ο-25ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου από το 20-30ο χιλιόμετρο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ ολόκληρη την Εγνατία οδό αλλά και στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα των νομών της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα ξημερώματα σήμερα έπνεαν ισχυροί άνεμοι ενώ η θερμοκρασία έπεσε νωρίς το πρωί κάτω από το μηδέν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή