Λιγότερες ληστείες και ανθρωποκτονίες

Λιγότερες ληστείες και ανθρωποκτονίες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της εγκληματικότητας σε όλες τις κατηγορίες αδικημάτων δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το 2014. Σύμφωνα με το σύστημα Police On Line, που καταγράφει όλα τα συμβάντα σε ολόκληρη την επικράτεια, οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών μειώθηκαν κατά 25,5% σε σχέση με το 2013, οι ληστείες κατά 22,7%, οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 7,8% και οι κλοπές τροχοφόρων κατά 13,2%.

Συγκεκριμένα, στην Αττική, το 2014 οι δολοφονίες μειώθηκαν κατά 25,9%, οι ληστείες κατά 20,7% και οι διαρρήξεις κατά 2,8%. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα το ποσοστό μείωσης των ληστειών διαμορφώθηκε στο 26%.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν 31.475 σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών απασχολήθηκε στις 5.198 κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και πορείες, καθώς και στις 6.000 αθλητικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια του 2014.

Στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης, 77.163 αλλοδαποί συνελήφθησαν να εισέρχονται ή να μένουν παράνομα στη χώρα. Κατά 6% αυξήθηκαν οι επιστροφές μη νόμιμων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους σε σχέση με το 2013. «Το 2014 έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινής ασφάλειας των πολιτών, με αισθητή βελτίωση σε όλους τους δείκτες εγκληματικότητας. Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», ανέφερε χθες σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή