ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ: Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία

ypes-omala-diexagetai-i-psifoforia-2065113

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία, που άρχισε κανονικά, στα 19.449 εκλογικά τμήματα της χώρας, διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης.

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρίδης, ελάχιστα προβλήματα δημιουργήθηκαν σε λίγα εκλογικά τμήματα ως προς την έγκαιρη άφιξη των δικαστικών αντιπροσώπων και οφείλονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ που διέθεσε super puma για τη μεταφορά δικαστικής αντιπροσώπου από τα Χανιά στην Αγία Ρουμέλη.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί και η ψηφοφορία σε όλη την Ήπειρο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί στα 190 εκλογικά τμήματα της Άρτας, σε 155 στη Θεσπρωτία, σε 161 στην Πρέβεζα και στα 447 στον νομό Ιωαννίνων.

Νωρίτερα σήμερα έντονα ήταν τα προβλήματα που καθυστέρησαν την εκλογική διαδικασία στην ορεινή Ναυπακτία λόγω κακοκαιρίας. Λίγο πριν μετά τις 11 άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, Γρηγόρι και Ελατόβρυση, οι οποίες ήταν αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού που υπήρχε στο οδικό δίκτυο. Εκχιονιστικά μηχανήματα απομάκρυναν το χιόνι από το οδόστρωμα και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι κατάφεραν να φθάσουν στα εκλογικά τους τμήματα. 

Αναλυτικά η δήλωση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοχαρίδη:

«Σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Επικράτειας, δηλαδή σε 19.449 εκλογικά τμήματα, η ψηφοφορία έχει αρχίσει κανονικά και διεξάγεται ομαλά.

Τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν, σε λίγα ευτυχώς εκλογικά τμήματα, ως προς την έγκαιρη άφιξη των δικαστικών αντιπροσώπων. οφείλονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Θέλω να ευχαριστήσω το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ το οποίο μας διέθεσε Super Puma για τη μεταφορά της δικαστικής αντιπροσώπου από τα Χανιά στην Αγία Ρουμέλη».