Θεσσαλονίκη: Δις ισόβια για τους δράστες της δολοφονίας Αρμένιου επιχειρηματία

Θεσσαλονίκη: Δις ισόβια για τους δράστες της δολοφονίας Αρμένιου επιχειρηματία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δις ισόβια ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τους δράστες της δολοφονίας 40χρονου ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης, που συνέβη τον Ιανουάριο του 2007. Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος Αρμένιος επιχειρηματίας έπεσε νεκρός, καθώς «γαζώθηκε» με σφαίρες Καλάσνικοφ, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του. Η εν λόγω κινηματογραφική δολοφονία παρέμενε για χρόνια ανεξιχνίαστη, ωστόσο πριν από λίγο καιρό ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αρμόδια για παρόμοιες «δύσκολες» υποθέσεις, επανεξετάζοντας τα στοιχεία, έφτασε τελικά στα ίχνη των αυτουργών, που είναι δύο αδέλφια αρμενική καταγωγής.

Ενοχοποιητικό στοιχείο, που συνέβαλε στην επίλυση της υπόθεσης στάθηκε ένας στρατιωτικός σάκος που είχε βρεθεί στο σημείο του εγκλήματος. Επιπλέον, δείγμα γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τον σάκο συγκρίθηκε και ταυτοποιήθηκε με δείγμα 38χρονου, σήμερα, έγκλειστου στις φυλακές. Επρόκειτο για τον έναν από τους δύο αδελφούς που είχε συλληφθεί για εκβίαση και στην πορεία ταυτοποιήθηκε ως δράστης μίας ακόμη δολοφονίας στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, έγκλημα για το οποίο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 16 ετών. Τα δύο αδέλφια, που καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Ο ένας θεωρείται φυγόδικος κι ο άλλος, που είναι φυλακισμένος, δικάστηκε ωσεί παρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή