Καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων ΔΙκαιωμάτων

Καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων ΔΙκαιωμάτων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς την χώρα μας,  σε προσφυγή τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών κρατουμένων για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις φυλακές της χώρας.

Το πρωί της Πέμπτης το Δικαστήριο επιδίκασε  συνολικές αποζημιώσεις για ηθική βλάβη και δικαστικά έξοδα προς τους ενάγοντες, ύψους 82.600 ευρώ.

Οι Έλληνες (Βασίλης Μπούρος, Χριστόδουλος Γιατζολίδις και Μιχαήλ Γαβριηλίδης), και οι αλλοδαποί κρατούμενοι Γιώργος Πουρσελαντζέι, (Ρουμάνος) και Στέφαν Δημητρόφ (Βούλγαρος), προσέφυγαν στο Δικαστήριο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας και Διαβατών.

Οι ίδιοι στην καταγγελία τους κάνουν λόγο για τον υπερπληθυσμό κρατουμένων στις φυλακές, τις πολύ κακές συνθήκες υγιεινής, την έλλειψη επίπλων και θέρμανσης στα κελιά και την αφόρητη μυρωδιά από απορρίμματα που ρίχνονταν, στον προαύλιο χώρο, έξω από τα παράθυρα των κελιών των κρατουμένων.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτούς όλους τους ισχυρισμούς τους και καταδίκασε την Ελλάδα, για παράβαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με βάση το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, επιδικάζοντας και τις χρηματικές αποζημιώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή