Εγκαλεί τον Θ. Φορτσάκη η πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Εγκαλεί τον Θ. Φορτσάκη η πρυτανεία του ΕΚΠΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Θάνο Δημόπουλο εγκαλεί τον πρώην πρύτανη του ιδρύματος και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρο Φορτσάκη ότι, εμμέσως πλην σαφώς, δεν στηρίζει το ίδρυμα.

Η δήλωση του Θάνου Δημόπουλου και των αναπληρωτών του έγινε σήμερα, μετά τη δήλωση του κ. Φορτσάκη, ο οποίος καταδίκασε την πρόσκληση που απηύθυνε το ΕΚΠΑ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να μιλήσει στην εκδήλωση του ιδρύματος για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. «Oι πρυτανικές αρχές εκφράζουν τη λύπη και την απορία τους για τη δήλωση του κ. Θ. Φορτσάκη, με την οποία παρομοιάζεται το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας με τη χούντα του παρελθόντος. Στη μεταπολιτευτική περίοδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν επανειλημμένως προσκληθεί, παραστεί ή δώσει ομιλία η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση των νέων πρυτανικών αρχών. Ο κ. Φορτσάκης είχε επιτεθεί με οξύτητα στη νέα πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ κατηγορώντας την για μικροπολιτική σκοπιμότητα, καθώς δεν έχει ξαναμιλήσει πρωθυπουργός στη μεταπολιτευτική ιστορία του ιδρύματος από το βήμα της Αίθουσας Τελετών σε εκδήλωση για εθνική εορτή. Ο προηγούμενος πρωθυπουργός της χώρας που πέρασε τις πύλες των Προπυλαίων για να απευθύνει ομιλία ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, το 1968. Η χθεσινή απάντηση της νέας πρυτανικής αρχής συμπληρώνει: «Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας απαιτείται εθνική ενότητα και εξωστρέφεια. Tο ΕΚΠΑ θα συμβάλει, στο μέτρο που του αναλογεί, προς αυτή την κατεύθυνση. Στην προσπάθεια αυτή αναμένει αντίστοιχη στήριξη από την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλα τα μέλη της με αυξημένο αίσθημα ευθύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή