Τρεις νεκροί σε μυστήριο δυστύχημα στην Ερμιόνη

Τρεις νεκροί σε μυστήριο δυστύχημα στην Ερμιόνη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό ιδιαίτερα περίεργες και σίγουρα αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες σημειώθηκε χθες το πρωί τραγωδία με αλιευτικό σκάφος, το οποίο βυθίστηκε στην Ερμιόνη. Χωρίς δυνατούς ανέμους, χωρίς ακραίες καιρικές συνθήκες και με τη θέση των επιβαινόντων που βρέθηκαν μετά το δυστύχημα να προκαλούν πολλά ερωτήματα, βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ένα αλιευτικό σκάφος.

Συγκεκριμένα, το σκάφος «Παναγιώτης Φ» προσάραξε σε βράχια στο ακρωτήριο Μουζάκι της Ερμιόνης και αμέσως βυθίστηκε, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές. Οι άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή του συμβάντος ήταν βόρειοι και δεν ξεπερνούσαν σε ένταση τα 4 μποφόρ.

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα (δύο Ελληνες και τρεις αλλοδαποί) εκ των οποίων οι τρεις έχασαν τη ζωή τους. Νεκροί ανασύρθηκαν μέσα από την καμπίνα του σκάφους δύο Αιγύπτιοι ψαράδες, 55 και 32 ετών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή του συμβάντος, κοντά στα βράχια, βρέθηκε η σορός 56χρονου Ελληνα. Οι σοροί των τριών επιβαινόντων μεταφέρθηκαν στην Ερμιόνη. Σώα περισυνελέγησαν δύο ακόμη άτομα, ένας Ελληνας κι ένας αλλοδαπός, που βρίσκονταν πάνω στο σκάφος την ώρα της βύθισης και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα υποθερμίας.

Στο σημείο όπου βυθίστηκε το αλιευτικό στήθηκε επιχείρηση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στην περιοχή μετέβησαν για παροχή συνδρομής τρία αλιευτικά σκάφη, τρία θαλάσσια ταξί στα οποία επέβαιναν στελέχη των λιμενικών αρχών από Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, καθώς και περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στις έρευνες συμμετείχε επίσης και ελικόπτερο Seahawk του Πολεμικού Ναυτικού. Οι σοροί των τριών ατόμων εντοπίστηκαν από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκαν με θαλάσσιο ταξί στην Ερμιόνη.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ την προανάκριση ανέλαβε η λιμενική αρχή Ερμιόνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των διασωθέντων δήλωσε ότι κανείς δεν κατάλαβε πώς συνέβη το δυστύχημα, «απλώς κάποια στιγμή είδαμε μπροστά μας τον βράχο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή