Αριστες πάντοτε οι σχέσεις ΥΠΠΟ – Ιδρύματος Νιάρχου

Αριστες πάντοτε οι σχέσεις ΥΠΠΟ – Ιδρύματος Νιάρχου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Την άποψη του Ιδρύματος Νιάρχου, ότι από τη στιγμή που δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία δωρεάς των τριών εκατομμυρίων ευρώ για σειρά έργων στους αρχαιολογικούς χώρους του Κεραμεικού και της Βραυρώνας, δεν τίθεται θέμα απόρριψης ή «επιστροφής» της από την ελληνική κυβέρνηση, συμμερίζεται πλήρως, με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «παραπλανητικό» τον σχετικό τίτλο της «Κ» σε δημοσίευμα της περασμένης Τρίτης («Η κυβέρνηση επιστρέφει δωρεά 3 εκατ. ευρώ»). Στην επιστολή του Ιδρύματος Νιάρχου, που δημοσιεύθηκε ολόκληρη στο χθεσινό φύλλο της «Κ», αναπτυσσόταν το ιστορικό της εν λόγω υπόθεσης: «Είχε ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου και του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για τη διερεύνηση του πλαισίου, μέσα στο οποίο το Ιδρυμα θα μπορούσε να συμβάλει οικονομικά στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε και ως εκ τούτου δεν έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα οποιαδήποτε σχετική δωρεά εκ μέρους του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”».

Οι λόγοι για τους οποίους δεν ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία δεν αναφέρονται. Το Ιδρυμα Νιάρχου επισημαίνει, επίσης, ότι, στην περίπτωση που εγκρινόταν η δωρεά από το Ιδρυμα, το ίδιο δεν θα είχε καμία απολύτως εμπλοκή στην καθαυτήν υλοποίηση του σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης των χώρων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχου καταρρίπτει «πλήρως τους τίτλους και το πνεύμα του ρεπορτάζ της εφημερίδας, αφήνοντας έκθετους όλους όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για “απόρριψη” ή “επιστροφή” δωρεών. Πέραν τούτων», καταλήγει ο κ. Νίκος Ξυδάκης, «η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” στο πλαίσιο κοινών δράσεων ήταν και παραμένει άριστη, με διαφάνεια και προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή